Давайте познайомимося!

У своєму блозі Вас вітає вчитель хімії та біології

Ніжинської гімназії №3
Чернігівської області

Динька Світлана Василівна

www.facebook.com


Матеріали до контрольних та самостійних робіт 11 клас

Матеріали до контрольних робіт 11 клас


O- та   N-вмісні сполуки
І варіант
1.    Амінокислоти – це..
2.    Укажіть вуглеводи, які належать до полісахаридів:
а) глюкоза, фруктоза; б) сахароза, мальтоза;  в)крохмаль, целюлоза;   г)рибоза, дезоксирибоза.
3.    Реакція, що перебуває в основі гідролізу жирів у присутності лугу або соди, застосовується для одержання:
а)гліцерину; б)вищих карбонових кислот;   в)гліцерину.  
4.    Із запропонованих речовин виберіть ті, що вступають у реакцію «срібного дзеркала»:
а)фенол; б)метаналь;   в)гліцерин.
5.     Укажіть об’єм водню, необхідний для отримання аніліну кількістю речовини 0,1 моль:
а)0,224л; б)2,2410л;   в)2,5л;   г)22,4л.
6.    Первинна структура білка визначається зв’язком:
а)пептидним; б)водневим;   в)йонним;   г)металевим.
7.    Напишіть рівняння реакцій між речовинами:
а) α-амінобутановою кислотою та калій гідрооксидом; б)амінооцтовою кислотою та етанолом.
8.    Напишіть рівняння реакцій, необхідних для здійснення перетворень:
СН3ОН СН3СООН СН2СІСООН NH2СН2СООН
9.    Яка маса спирту утвориться в результаті бродіння глюкози масою 500г, що містить 10 % домішок.
10. Яку масу глюконової кислоти можна отримати в процесі окиснення глюкози  масою 1кг, якщо масова частка виходу продукту становить 80%.


O- та   N-вмісні сполуки
ІІ варіант
1.    Білки – це…
2.    Макромолекули крохмалю утворюються внаслідок реакції :
а)полімеризації; б)поліконденсації;   в)сополімеризації;   г)гідролізу.
3.    Виберіть рядок,у якому всі речовини реагують з глюкозою:
а)етанова кислота, аргентум оксид, водень; б)етаналь, купрум,метанол;   в)водень, пропанова кислота, гліцерин.
4.    Із запропонованих речовин виберіть ту, яка проявляє подвійні властивості:
а)глюкоза,  б)етанол,    в) етанова кислота.  г)
5.    Укажіть об’єм водню, необхідний для повного гідрування бутаналю кількістю речовини 0,5 моль:
а)11,2л; б)22,4л;   в)14л;   г)3,5л.
6.    Денатурація білків – це руйнування :
а) первинної структури;б) вторинної структури;  в)третинної структури;   г)вторинної та третинної структур.
7.    Напишіть рівняння реакцій взаємодії :
а) амінооцтової кислоти і калію;б)амінооцтової кислоти та бутонолу.
8.    Напишіть рівняння реакцій, необхідних для здійснення перетворень:
С3Н8 С3Н7СІ С3Н7ОН →С2Н5СООН
9.    Масова частка крохмалю в картоплі  становить 20%. Яку масу глюкози можна одержати з картоплі масою 1620г.
10. У процесі відновлення воднем нітробензену масою 24,6г одержали анілін масою 17 г. Яка масова частка виходу аніліну.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Для уникнення спаму всі коментарі публікуються після схвалення модератором!
Дякую за Ваші відгуки та пропозиції!

Що подобається мені на уроках хімії?